Mantelzorger aan het woord 

Alzheimer Café Scheveningen

Ervaring van een mantelzorger. Een mantelzorger zal vertellen over het zorgen voor een partner met dementie en wat hier allemaal bij komt kijken. De spreker is Sjef van Bommel. 

De spreker is Sjef van Bommel. Hij heeft het boek “Ik ben niet kwijt” geschreven.

Thom en Sjef zijn dertig jaar samen - vanaf een tijd dat homoseksualiteit nog nauwelijks bespreekbaar was - als blijkt dat Thom aan het dementeren is. Langzaam ziet Sjef zijn bruisende, intelligente en sociale partner veranderen in een onzekere en opvliegende man. Hij raakt hier aanvankelijk door in verwarring, tot hij begrijpt dat er echt iets mis is met Thom. Sjef neemt meer en meer de zorg voor Thom op zich, en ondanks zijn verdriet en frustraties leert hij inzien dat hij hun tijd samen moet koesteren. Vanaf dat moment gaat hij er alles aan doen om iets moois te maken van wat hun nog rest aan toekomst.
In dit openhartige en ontroerende verslag beschrijft Sjef zijn leven met Thom, waarin hij probeert het verwoestende effect van dementie langzaam een plek te geven. Ik ben niet kwijt is het relaas van een sterke liefde, die ondanks de sluipende en uiteindelijk fatale ziekte van Thom niets aan kracht verliest.

Hoop u deze avond te zien!

PS: aangezien ik deze taak recent op mij heb genomen, kan het zijn dat u per ongeluk deze mail ontvangt terwijl u dit niet wenst. Graag een melding naar mij dan zorg ik dat dit opgelost wordt.

Programma

Locatie

Couvéehuis  
Frankenslag 139  
2582 HJ Den Haag 

Partners geheugensteunpunt.nl