Vergeetachtigheid of dementie? 

Alzheimer Café Haagse Hout 

Op woensdag 11 september is de seizoensopening van Alzheimer Café Haagse Hout en staat in het teken van de vraag: Vergeetachtigheid of Dementie? Wanneer is iemand vergeetachtig en wanneer kun je spreken van dementie? Tijdens deze avond komt u hier meer over te weten.

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie psychogeriatrie. Tot 1993 werkte hij in De Schildershoek, een verpleeghuis met een zeer diverse populatie, gelegen in de Haagse Schilderswijk. Eind 1993 vertrok hij naar Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag, waar hij tot 2019 werkte. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van de ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Frans Hoogeveen was van 1 september  2009 tot 1 juli 2017 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij is een veelgevraagd spreker op congressen en auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie. Frans Hoogeveen is zelfstandig gevestigd specialist dementiezorg.  

Het Alzheimer Café richt zich op mensen met dementie, hun partners, familieleden, professionals en andere belangstellenden. Het café is open vanaf 19 uur, om 19.30 uur begint de thema-avond die tot 21 uur duurt. Het Alzheimer Café vindt plaats in wijkcentrum Mariahoeve, Ivoorhorst 155. Voor meer informatie kunt u terecht bij programmacoördinator Astrid Dekker, adekker1@cardia.nl

Programma

Locatie

Wijkcentrum Mariahoeve
Ivoorhorst 155
Den Haag

Bereikbaarheid

Tram 6 en bus 24 uitstappen bij de halte Reigersbergenweg. Als u met de auto komt kunt u gratis en dichtbij parkeren.   

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht bij Jozien Wolthers
Email: JWolthers@cardia.nl

Tel: 06-138 02 118

Partners geheugensteunpunt.nl