Literatuur, websites en apps

Informatieve boeken


Apps


Websites

Informatieve websites

www.alzheimer-nederland.nl

Alzheimer Nederland geeft hulp en informatie aan mensen met dementie en hun directe omgeving.

   

www.vasculairedementie.net  

Lees alles over vasculaire dementie en de symptomen.

   

www.moderne-dementiezorg.nl
Op deze site vindt u informatie over de zorg en begeleiding van mensen met dementie, maar ook over de modernisering hiervan.

  

www.hersenstichting.nl
De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoeningen te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.

  

www.mezzo.nl
Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander.


www.pratenovergezondheid.nl
Op deze website kunt u de ervaringen van patiënten en mantelzorgers lezen. De informatie is gebaseerd op lange diepte-interviews en zijn wetenschappelijk geanalyseerd.                                                             

www.zoetermeerwijzer.nl

Voor al uw vragen over gezondheid, zorg, huishouden, opvoeden en opgroeien, samenleven, vervoer en mobiliteit, werk en inkomen, wonen en wetten en regelingen.

Ondersteuning van de mantelzorger

www.respijtwijzerdenhaag.nl

Respijtzorg is de tijdelijke overname van de zorg van een mantelzorger met het doel om de mantelzorger vrijaf te geven. Op deze website wordt u wegwijs gemaakt in het aanbod aan vrijwillige en professionele respijtzorg in Den Haag.

  

www.respijtwijzer.nl

Respijtzorg is de tijdelijke overname van de zorg van een mantelzorger met het doel om de mantelzorger vrijaf te geven. Op deze website wordt u wegwijs gemaakt in het aanbod aan vrijwillige en professionele respijtzorg in Nederland.

  

www.dementieonline.nl

DementieOnline biedt mantelzorgers informatie, tips, advies en een online cursus. Zodat u de zorg voor uw naaste langer vol kunt houden.

www.dementie.nl

Een platform voor en door mantelzorgers van een naaste met dementie.

 

Praktische hulpmiddelen

www.seniorenpreventie.nl
Senioren Preventie is een informatie site met onder andere producten voor mensen met dementie.

www.thuiswonenmetdementie.nl
Op deze website vindt u informatie over kleine en grote aanpassingen die u in huis kunt doen om het wonen zo aangenaam en veilig mogelijk te maken.

Hulporganisaties

www.carenzorgt.nl
Caren is een site voor mensen die voor iemand zorgen. Caren helpt je zorg te organiseren, 
informatie te delen en taken te plannen. Familie en vrienden kunnen worden uitgenodigd om de zorg voor dierbaren te delen. Alle gegevens zijn online beschikbaar voor iedereen die betrokken is bij de zorg.
 
www.viaverspoor.nl
Via Verspoor ondersteunt u bij het samenstellen van het persoonlijk Nalatenschapsdossier. Dit is een maatwerkregistratie bij de klant thuis van alle belangrijke zaken die een leven vorm geven en die ooit overgenomen of afgewikkeld moeten worden door derden als iemand uitvalt door een ongeluk, ernstige lichamelijke ziekte, een dementieproces of overlijden. De registratie wordt bij de klant thuis gemaakt.

 

Partners geheugensteunpunt.nl