Nieuws 

Bewegen met dementie

De beweeggids voor dementie geeft handvatten om ouderen met dementie op verschillende manieren te stimuleren meer te bewegen. Bewegen heeft namelijk een positief effect op de kwaliteit van leven en op de zelfredzaamheid van ouderen. Met kleine beweegmomentjes is er heel wat meer beweging in de dag te krijgen. Professor Erik Scherder en bewegingsagoog Myron Hamming vertellen hier meer over. Wil je eerst meer lezen waarom bewegen zo belangrijk is, lees dan het artikel ‘het effect van bewegen met dementie’. Meer informatie over de beweeggids vindt u hier. 

Leef Leuk

Leef Leuk is er voor ouderen en biedt begeleiding en ondersteuning bij de dagelijkse bezigheden. Het leven veraangenamen door met elkaar leuke of nuttige activiteiten te ondernemen zoals: wandelen, winkelen, boodschappen doen en koken, begeleiding naar een arts of ziekenhuis, naar het theater of de bioscoop, etc. etc. Wij doen dit met een positieve instelling en kijken samen met onze klant naar wat er nog wél mogelijk is. 

Website: www.leefleuk.nl

Email: info@leefleuk.nl

Telefoon: 06-52540372 of 06-16771083

Training goed omgaan met dementie

In de gratis basistraining GOED omgaan met dementie leer je stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie. Leer dementie herkennen, contact maken en iemand op de juiste manier helpen, bijvoorbeeld op straat of in de bibliotheek. 

 

Partners geheugensteunpunt.nl